Cursus Fotografie voor beginners en net iets verder...

 

 

 

 

 

Geen hele lange theoretische verhalen, alhoewel we onder de basisprincipes niet uitkomen, maar leren door te doen en te ervaren.

Dit alles in kleine groepjes zodat iedereen de aandacht krijgt en geholpen kan worden met zijn leervragen.

 

Voor wie?

  • Iedereen die een camera bezit die ook op een handmatige/manuele stand gezet kan worden.
  • iedereen die meer wil weten over de werking van zijn camera of op het punt staat er een te kopen maar op voorhand meer wil weten over de werking.
  • Iedereen die wil leren het verschil te maken tussen een foto en een goede foto. zonder dure accessoires en flitsers; gewoon de basis!

 

Wat gaan we doen?

Na een korte bijeenkomst waarin ik jullie vertel wat fotografie eigenlijk is en waar je rekening mee moet houden bij het maken van een foto, krijgen jullie verschillende opdrachten. Die opdrachten worden in eigen tijd uitgevoerd en in de volgende cursusdag besproken met de andere cursisten. Niet om elkaar af te kraken maar om elkaar te helpen bij het zien van de verschillende manieren van fotograferen.

Verder gaan we ook een middag met z'n allen weg om de theorie in de praktijk te ervaren. Daarbij gaan we een aantal onderwerpen fotograferen, van portretten tot voorwerpen of misschien wel landschappen of dieren?

Ook eigen inbreng is zeker welkom zolang ook de andere cursisten er iets van kunnen leren.

 

Lesdag 1:

Start van de serie avonden met een kennismaking en een "instapopdracht". We gaan het ook hebben over compositie en de scherpstelmogelijkheden met je eigen camera.

 

Lesdag 2:

Korte herhaling van dag 1 en de Belichtingsdriehoek en Belichtingsmethoden komen aan de orde.. Verder bespreken we natuurlijk de gemaakte opdrachten uit les 1

 

Lesdag 3:

Korte herhaling van dag 2, bespreken van de gemaakte opdrachten uit les 2 en een introductie Lightroom en Photoshop.

 

Lesdag 4:

Deze dag spreken we af op een nader te bepalen locatie. Daar gaan we het geleerde in de praktijk brengen en ook daar weer verschillende opdrachten uitvoeren.

 

Waar?

De cursus zal gegeven gaan worden in een cursusruimte die is voorzien van alle gemakken en eenvoudig te bereiken is, ook met het openbaar vervoer. .
Het adres is Heliotroop 23a, 2691 RN ‘s-Gravenzande

Hier kan gratis geparkeerd worden.
(deze locatie zal alleen bij een minimaal aantal deelnemers van 4 personen worden gebruikt, Bij een lager aantal zal een andere locatie worden afgesproken)

 

Wanneer?

Data voor de volgende cursus worden binnenkort bekendgemaakt!

 

Betaling

De inschrijving is pas definitief als het volledige bedrag is overgemaakt aan HCR Fotografie.

Mocht om wat voor reden dan ook de cursus na betaling toch niet plaatsvinden dan wordt het betaalde cursusgeld volledig geretourneerd.

 

Aanmelden?

Vul hiervoor het contact formulier in en laat je bericht daar achter met als opmerking dat je interesse hebt in een cursus.
Naast je volledige naam en e-mailadres verneem ik ook graag je adres.

 

Kosten basis fotografiecursus?

De complete cursus basisfotografie kost €185,00 per persoon.

Dit is inclusief een verzorgde lunch op de eerste dag, koffie en thee (indien van toepassing), een USB-stick voor het meenemen van de opdrachten en een hand-out van de cursus als naslagwerk.

uiteraard ontvang je ook een certificaat als bewijs van deelname!

 

In ontwikkeling

Eind dit jaar zal er ook een cursus voor digitale nabewerking worden gegeven. De cursus is nog in ontwikkeling maar je kunt wel alvast je interesse laten weten via het contactformulier!

Lightroom en Photoshop zijn onmisbaar bij de nabewerking en maar weinig mensen weten er goed mee overweg te gaan. Ik ga de basis uitleggen en de verschillen tussen de twee pakketten uit de doeken doen.

Een vereiste is dat je een laptop hebt waar beide applicaties op staan en up-to-date zijn.

Klik hier om vast een versie aan te schaffen.

Schrijf je nu in!

Copyright HCR Fotografie 2018

Portret | Boudoir | Familie | Evenementen | Gelegenheden

Portret | Boudoir | Familie | Evenementen | Gelegenheden