bel mij: 06 - 52 59 70 80    Mail mij: info@hcr-fotografie.nl App mij:  06 - 52 59 70 80

Over mij...

Mijn naam is Henk Racké, fotograaf van mensen!

En ja, wie ben ik eigenlijk echt...

Ik ben al jaren gelukkig getrouwd met Marieke en samen hebben wij twee kinderen; Christianne en Maurits.

Wij vinden het heel belangrijk om er regelmatig op uit te gaan om leuke dingen te doen.

Simpele dingen als een middag naar het strand, lekker barbecueën in de tuin of met z’n allen sporten maken een dag soms heel speciaal.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij de Nederlandse Overheid waar ik veel mensen ontmoet in de meest uiteenlopende situaties. Een beroep waar je iets kunt betekenen voor anderen en waar je moet beschikken over mensenkennis, takt en inlevingsvermogen.

Als coach probeer ik mijn collega’s te laten groeien in wat zij doen, te sturen in wat zij willen en te helpen in moeilijke situaties tijdens het werk maar ook in de privésfeer.

Naast deze betrekking ben ik werkzaam voor mijn eigen onderneming in de Automatisering & Fotografie, iets wat eigenlijk al vanaf mijn jeugd in mij zit.

Het experimenteren met techniek, camera’s, lenzen en licht, het maken van mooie beelden en anderen blij maken met die beelden is wat ik graag doe.


De laatste jaren ben ik mij gaan verdiepen in het fotograferen van mensen.
Mensen in allerlei fases van hun leven. Nieuwe vriendschappen, zwangerschappen, een nieuwe start in een leven of gewoon omdat het leuk is, momenten die ervoor zijn om vastgelegd te worden.

Ik hoor regelmatig zeggen: ”Jammer dat ik daar vroeger nooit aan gedacht heb want dan had ik het zeker gedaan”.

Gewone, soms onzekere, mensen in een beeld vastleggen vol trots, zelfvertrouwen en blijdschap, daar wil ik voor gaan. Mensen laten stralen, dat is mijn missie als fotograaf. Elke opdracht in een ontspannen sfeer, met de beste oplossing en het mooiste resultaat belonen, dat is mijn uitdaging.


Daarnaast wil ik het taboe rond persoonlijke en intieme fotografie doorbreken; iedereen is mooi en kan zo worden vastgelegd voor nu en later. Een foto wordt pas echt mooi, glamourous, speels, intiem of sexy als de geportretteerde zich ook zo voelt.


Die momenten scheppen en vangen is mijn specialiteit, ik kan het je bewijzen...