bel mij: 06 - 52 59 70 80    Mail mij: info@hcr-fotografie.nl App mij:  06 - 52 59 70 80

Saal Digital; een review

Tijdens mijn zoektocht naar een leverancier voor het afdrukken van o.a. foto albums ben ik vele aanbieders tegengekomen. Na het lezen van de reviews en het vergelijken van de prijzen en de ervaringen met betrekking tot de kwaliteit en de aangeboden software ben ik bij een aantal aanbieders producten gaan bestellen.

Saal Digital was er een van!
In het verleden heb ik daar een proefalbum laten maken en een trouwalbum. Ook nu heb ik weer een trouwalbum besteld en ik was weer verrast door de kwaliteit.
Vanuit Saal Digital heb ik het verzoek gekregen een review te schrijven en natuurlijk wil ik dat doen!

Samenstellen van een album; de software

Om een album te kunnen samenstellen zijn er eigenlijk twee optie’s:

  • Via een plugin in Adobe Photoshop/InDesign de pagina’s zelf samenstellen
  • Via de aangeboden ontwerpsoftware.

Ik heb gekozen voor de ontwerpsoftware omdat ik in de toekomst de albums ook wil laten samenstellen door mensen die geen ervaring hebben met Photoshop maar wel creatief zijn in het maken van albums.

Het bestelde album en bijbehorende box

De ervaring leert dat de software redelijk werkt. Het samenstellen kan volledig automatisch en daarna eventueel handmatig worden aangepast. Thema’s zijn er voldoende alhoewel je natuurlijk wel snel uitgekeken bent op sommige thema’s. De thema’s zijn voor de consument heel leuk, voor een prof ziet het er al snel ‘goedkoop’ uit.
Het is even wennen hoe de software werkt en sommige opties zijn wat verborgen maar na wat zoeken en uitproberen is er heel veel mogelijk.

Het downloaden en installeren van de software gaat snel en werkt in eerste instantie prima.
Ik heb helaas wel problemen gehad met de stabiliteit van de software wat de nodige frustraties opleverde. Veel spontane afsluitingen van de software en geen tussentijdse automatische back-up is echt niet grappig als er tijdsdruk zit op het project!
Daarnaast bleek het onmogelijk om een album te exporteren als PDF; ook weer foutmeldingen en vastlopers van de software met als gevolg dat een preview maken voor de klant niet ging.

Een mail aan Saal Digital bood deels een oplossing maar het is een serieus punt van aandacht!

Keuze in producten; de shop

Saal Digital biedt heel veel producten aan van standaard, ik noem het maar vakantiefotoalbums, tot albums uit de Professional Line. Uit die laatste serie heb ik weer een album gekozen van 28x28cm met een plexiglas cover; strak, stevig en een echte eye-catcher!

Maar, wat ik al zei, de keuze is reuze! Veel kleuren van covers zijn mogelijk en in de meest uiteenlopende materialen. Ook de levering van een mooie box voor het album in dezelfde kleurstelling en materiaal als het album is mogelijk.

De levering; zeer snel!

Wat mij al eerder was opgevallen is de leveringstijd. Binnen een week was ook weer deze bestelling binnen en dat is echt heel snel voor een dergelijk album. Netjes verpakt in karton en een beschermende stoffen hoes kwam het pakket aan. De zending geschied via DHL. Niet mijn favoriet helaas. Volgen van het pakket is mogelijk maar niet accuraat. Mocht je niet thuis zijn dan is het mogelijk om het pakket op te halen maar dat is in mijn geval niet naast de deur.
Gelukkig was ik thuis ;-)

En dan de kwaliteit; geweldig!

Dan is het album binnen en ga je kijken naar de kwaliteit, kleur, afwerking enz. enz. en dan valt dit direct in positieve zin op.

Wat een mooi album weer! Heldere kleuren, mooi dik papier en een prachtige hoogglans afwerking. Dat heeft Saal Digital absoluut goed voor elkaar.

Samen met de prijs is Saal Digital echt een serieuze optie om te overwegen. Profotonet en Whitewall zijn geduchte concurrenten maar zijn op een aantal punten duurder en kwalitatief even goed.

Conclusie

Saal Digital moet gaan werken aan de software! Stabiliteit en gebruikersgemak zijn de belangrijkste aandachtspunten. Ook het betaalproces (alleen Credit Card en Paypall) moet aangevuld worden met Ideal.  Kwalitatief zijn de albums dik in orde en het zal niet de laatste bestelling zijn bij Saal Digital.